hej då alingsås!

Sista natten här nu.. Vi åker kl 9 i morgon =)
Idag blev det full rulle. Vi gick upp runt 7 och då satt det en lapp i köket ifrån morsan, hon hade jobbar över och gick inte och la sig förän halv 7 i morse.
Jag ville inte att Lukas skulle leva rövare så att hon vaknade så vi hoppade i kläderna och gick ut och tog en runda.
Vi gick ner till sjön och Lukas kastade sten och hade kul, gick lite till och sen vände vi, på vägen mötte vi en "tan" som bor här uppe i lövhult, hon hade sina hundar med sig och Lukas ville ju klappa och gosa.
Då bjöd hon med oss hem för hon hade 7 st golden valpar hemma.
Jag blev tok kär i dom" 7 veckor gamla och sååååå sööööta!! <3
Lukas lekte som en galning med dom en bra stund innan vi gick hem.

När vi kom hem va morsan vaken och satt med kaffet och åt frukost. Jag ringde till bvc för att försöka ändra våran tid vi hade i morgon kl 12 men våran bvcsköterska var sjuk och jag ringde till en annan sköterska på sörhaga och lämnade medelande, hon ringde efter 10 minuter och vi hade sån tur så vi fick komma in idag =)
Vi skyndade upp till Alingsås och Luna fick sina sprutor, och som tur var så blev hon inte så ledsen, annars hade jag dött. Jag hatar dom hemska vaccinationerna!
Hon hade vuxit bra och gått upp en del i vikt, den lille bollen =)
Sen åkte vi till alingsåshem och lämnade in nycklarna så nu är vi klara för avfärd =)

Jag har precis varit ute i bilen och tryckt in vagnen och satt in Lukas bilstol men resten tar jag i morgon, måste tvätta klart först =)

Lukas sover nu och Luna ligger på golvet i vardagsrummet och tittar på nyheterna med morsan och farsan.

Tommie har hämtat ut nycklarna nu och sett lägenheten men han sa att den inte var så mycket att hurra för, vilket vi visste och vi kommer ju leta nytt så fort jag och barnen kommit upp.
Hyresvärden undrade om Tommie var intresserad av ett hus i Linde att hyra, en 4 rummare med uteplats men han va skeptisk. Jag ska tjata på honom att vi i alla fall kan titta på det.
Det ligger lite dumt bara, en bit ifrån stan och kanske inte det trevligaste området men men vi får se.

Nu känner man att man kommer sakna alla här...

Så alla jag känner, kommer sakna er!!! <3<3


Nu kan jag inte sitta här mer, ska packa vidare men detta är nog sista inlägget på ett tag, vi kommer inte få igång internet, hemtel eller nått förän om några veckor, hoppas jag överlever xD


Heeej Sveeejs

slut

Jag är helt slut!! Trött, irriterad och arg.
Har precis skällt ut Lukas som tagit mina nycklar och slarvat bort dom, men dom blev hittade till slut, tur det för jag ska lämna in dom i mån eller tisdag förmiddag.
Jag tar Lukas och Luna själv, lagar mat och plockar, har inte ens hunnit duscha själv =(
Sen småbråk med Tommie för att jag är trött...

Nu vill jag bara åka härifrån så vi får lägenheten, plocka upp alla grejer och landa... Har bott med flyttväska i snart 14 dagar, sovit på 3 olika ställen och det är apdrygt..
Jag hoppas kylan håller i sig i morgon för jag har inga svala kläder med för mina leggings försvann med i flyttlådorna så det blir jeans.
Lukas fyller ju år den 10e men vi får la fira honom smått då och sen lite mer på midsommarafton för då har vi la hunnit få upp allt och landat.
Jag måste åka in till örebro och handla innan, lite tajt med pengar nu pga flytten så det får bli mer paket och sånt den 20e =)
Blir nog roligare att ha kalas då än med en massa flyttlådor och rörigt överallt =)

Liisa skulle kommit hit en snabbis nu ikväll men dom körde fel ha ha.

Nu måste jag försöka få Lukas att sova så jag kan lägga mig och sova.... Är som sagt helt slutkörd. Luna vägrade sova på eftermiddagen när Lukas sov. När hon var vaken så fick jag laga mat och när hon somnat väcka Lukas som skulle äta... 
Ska ringa Tommie och säga godnatt först.. 


Heeej Sveeejs
 

Lördagskväll

Sitter hemma hos morsan, det är bara jag ocg barnen här för morsan jobbar och farsan är på kalas.
Jag har inte hunnit skriva på flera dagar och det kommer inte bli bättre fram igenom tror jag. Vi kommer vara utan internet i 4 veckor så jag kommer vara *off* ett tag.
Sen fick ju inte någon av tv aparaterna plats =( Lisa fick en tv men den andra får inte plats i bilen så vi får slänga den och va utan tv tills skatten kommer runt den 20e juni....
Lukas kommer vara mindre glad för han kommer inte kunna titta på tv eller så =(
Jag har spanat in en plasma på 32 tum för 2800kr så det blir la något sånt.

Nu sitter Lukas i soffan och Luna i bilbarnstolen framför tvn.
Det har varit en riktigt jobbig vecka att ta hand om båda två hela ensam. Dom har ju varit snälla men nu känner jag verkligen att det börjar bli dags att få sova.
Om Lukas sover så sover inte Luna och tvärtom så det blir ju inget sova på dagarna.

Nu måste jag fixa nått att äta... Ikväll blir det film för jag tänker rata ESC.....

Heeej Sveeejs

Trött!!

Idag gick jag upp kl 5.30 med Luna, fixade kaffe och försökte väcka Lukas. Tog med Lukas in i duschen efter frukosten och sen åkte in till Alingsås, handlde på maxi, lömnade Lukas på dagis och sen till lägenheten föratt packa ner det sista innan flyttgubbarna kom..
Det var INTE lite grejer som var jvar.. SUCK...

Allt fick inte plats i lastbilen, mina 2 st tv appatarer och mina blommor kom inte med.. Liisa fick en tv och Lollo ville adoptera mina älskade blommor. Kommer sakna dom, särskillt mina 2 stora, dom har jag haft i flera år..
Men men.. Jag får la hämta dom senare, he he he =)

Nu är jag hos Lisa och sitter med hårfärg i skallen, som kliar som faaaan!
Lukas sover i Theas säng och Luna i Liisas, hon stannar la där gela natten ha ha =)

Längtar till den 1e nu, ska bli skönt att se nya lägengeten och träffa Tommie igen, blir nästan för en första dejt eller nått ha ha. Ska fråga honom i morgon om han vill gå på en dejt med mig xD Hoppas han vill ha ha ha ha

Jag är så trött nu, vill bara gå och duscha ur skiten och sen sova.. Ska dra och kolla hur långt det kommit =)
By the way, Lisa tack för hjälpen med håret =) (Fast du blonderade ditt golv och toasittsen) xD



Heeej Sveeejs

Suck

Det är så tråkigt att vara utan vagnen här.. Jag kan ju inte ta med ungarna ut och gå, blir bara på gräsmattan men jag får ju panik att det ska komma massa kryp på Luna.
Så vi är mest inne.

Nu sover båda två, Luna har haft en mindre bra dag och varit gnällig, Lukas höll på att reta morsan när hon vaknade. Hon jobbar natt så hon ville ta det lugnt hemma men det går ju mindre bra med en galen Lukas som härjar..
Jag känner mig lite deppad idag, saknar Tommie och vill bara få flytten överstökad. Jag njuter inte ens av solen... Suck....


Ska dra mig nu..


Heeej Sveejs

Hemma i Lövhult

Skriver några rader nu när jag har tid.
Det är fullt upp hela tiden här med Lukas och Luna. Lukas sover just nu men Luna ville inte detta så hon ligger på golvet i vardagsrummet och "pratar"
Det är skitdrygt utan Tommie asså... =(

Igår frågade jag Lukas om vi skulle borsta tänderna och sova, nej tack svarade han och sen sa han åka, åka pappa..
Det  var ju lite jobbigt att höra.. Stackars Lukas..
Han vägarde sucha igår också, så vi hade vattenkrig på altanen ha ha ha! Vi städade altanen igår föresten, plockade undan en massa grejer, dammsög, torkade, tog fram dynor och sen grillade vi på kvällen, va faktiskt jättemysigt. Kanonväder hela dagen igår också, idag är det sådär, mulet men sol emellanåt.

Synd att jag intehar usb med mig till våran kamera för jag tog kort på farsans ögon i fredagsa kväll. Han tog "foto" på sina ögon hos läkaren, dom kollar med hans diabetes, efter det får man värsta stora pupillerna haha! han såg ut som en katt!! xD

Ska ta en kopp kaffe nu och käka lite negerbollar, Lukas och jag bakade dom i morse =)

Här är lite bilder jag tagit =)





 Kladdgris =)

 Luna gladskit



 Lukas äter yoghurt



Lägger upp fler senare...


Heeej Sveeejs

Skriver lite snabbt

Nu får jag skriva av mig lite snabbt.

Vi har haft fullt upp med flytten nu. Det står flyttlådor och grejer ÖVERALLT!! Igår försökte jag mig på att ljusa håret men det gick la sådär. Ser ut som en färgkarta, har nog alla färger som går emellan brunt-blont ha ha ha!
Så nu sitte jag här med en solblond nyans och hoppas på att det funkar..
Ska iväg till tandläkaren med Lukas kl 13 så det är lite stressande, ska skölja ut skiten ur håret snart, måste gå härifrån senast 12.20 för dom har flyttat tandläkaren så dom är borta vid mc donalds.


Sen är Tommies pappa på väg ner hit med släp så vi kan kära upp en del grejer som vi inte vill ha stående i förrådet.
Tommie åker med upp så det känns sådär att bli ensam, vi kommer inte ses förän den 1e nu =(
Hans pappa är la här lite efter kl 13, jag måste köpa mer ersättning till Luna också.. SUCK...

Jag åker upp till morsan och farsan ikväll antagligen så jag får la uppdatera lite mer när jag är där.
Nu ska jag kolla hur mitt jäkla hår ser ut...


Heeej Sveejs

Städa, städa, städa.

Har städat i flera dagar, men det känns inte som om vi kommer någonvart, möblerna är ju fortfarande kvar.. Alla köksskåp utom skafferiet är tomt, tavlor nere, gardiner ska ner idag och kläder nerpackade.
Det är ett stort KAOS här med alla gejer som står överallt.
Igår packade jag ner vinglas, ölglas, snappsglas, champangeglas, coctailglas och en massa andra småglas.

Idag kommer farsan hit runt kl 10, vi ska köra bort diskmaskinen till Lisa och sen flytta in skåpet igen. Tommie åker ju på fredag, det kommer bli skitjobbigt.

Nu ska jag hoppa in i duschen..


Heeej Sveeejs

God morgon!

God morgon! Suck... Idag är jag trött som fan.

Igår städade jag fram till kl 23.00 i köket. Började göra rent bakom spisen, fläkten, plåtar och torka skåpsluckor. Jag vill börja så det inte blir så mycket att städa sen. Det var inte så farligt med spisen för jag damsög och torkade vid jul. Fläkten var inte alls farligt sketen och jag är inte orolig att få någon anmärkning på städningen men golvet är skitdrygt!! Hall och käk kommer bli drygt =(
Det är lite märken i hallen efter att barnvagnar stått där, sånna där svarta som ofta blir efter skor. Så att rengöra golvet blir ju med svamp, trasa och en masssa skumma medel..

Lukas ligger i soffan och har precis fått välling, han är hostig idag men jag tror inte att han har feber idag, han känns inte varm men han är fortfarande hostig och snorig.

Tommie bakade sockerkaka igår, men det var tur att jag var hemma. Han frågade hela tiden vad han skulle ha i och hus mycket, tur att jag s¨g vilka mått han hade så det inte blev en msk istället för en tsk ha ha =)
Men kakan lev god så babe lyckades xD

Här hemma hinner aldrig kakorna svalna innan Tomme och Lukas ska smaka och "poff" så är allt slut.
I morgon kommer farsan hit med lite tidningar så vi kan packa det sista, sen ska vi kära bort diskmaskinen till Lisa, om den får plats i bilen vill säga. Sen hem och få in skåpet och börja skruva ner möbler.

Jag funderar på mat.. Vi kommer äta typ 3 gånger till här hemma (laga mat asså) Resten får vi köpa snabbmat eller nått snabbt man gör i ugn typ lassange..
Nu ska jag kola hur Luna mår, hon ligger i sin säng med gymmet, hon va så jäkla sur så jag la henne där ha ha. Hon måste vara nöjd för det raslar på där inne =)



Heeej Sveeejs

Lite kort

 13/5 Jag och Lunis punis


 Luna 15/5

 Luna 17/5. Har precis ätit potatis/morot och det var MUMS!

 13/5. Damen kan vara sur ocksp ha ha ha



Nej, jag är inte död..

Jag har inte dött, bara inte haft tid att skriva helt enkelt.

Denna dagen har rusta fram!
Vaknade kl 4 i morse av att Lukas kom in i vårt sovrum och grät, han snorade ochvar jätteseg,.
Tommie tempade honom och han hade 38,9 så han fick vara hemma ifrån dagis.
Han har varit småförskyld hela helgen men det är ju ungarna jämt men idag tycker jag verkligen synd om honom =( Stackars mammas gris =(
Tommie gick upp då kl 4 och tog med sig Lukas och dom la sig i vardagsrummet. Vi separerar när dom blir sjuka, tjejerna för sig och killarna för sig.
Förra gången klarade jag och Luna oss ifrån förskylning.
Vi gjorde ett mega misstag när Lukas var sjuk första gången när Luna var 1 månad gammal. Vi delade på oss men eftr några dagar så slarvade vi och Lukas sov i våran säng med ig och Luna och då blev vi as sjuka.
Jaja..

Jag har varit iväg på möte, hämtat en lapp på försäkringskassan (väntade i 35 minuter) handlat, varit inne på hälsostudion, ringt alingsåshem, ringt dagis och ringt tandläkaren. Lukas hade fått en tid dit nu den 10e juni men vi har ju redan flyttat då, så vi bokade in en tid redan nu på fredag så då ska Lukas till tandlökaren xD
Ha ha han kommer bita dom i fingrarna.. Men det är lika bra att få det gjort..

Luna ligger i sängen med Tommie nu, Lukas sover.

Jag har städat bort lite i köket men ska fortsätta sen, lite grovstädning, torka skåo och sånt, jag har ju redan tömt ut en del..

Jag har ringt och ringt till Ickiz men hon svarar inte, hoppas det inte hänt nått??? =(

Heeej Sveeejs

Packa pappas kappsäck

Nu har jag packat 4 lådor idag. Började i morse och då ringde Lisa så hon och Thea kom hit.
Det tog några timmar och Lukas och Thea busade som galningar här! va iof bra för Lukas sover nu, ha ha! så jag ska la packa vidare här, ska la ta köket nu så det är klart, börja torka ur skåp och sånt.
Eller så tar jag toaletten först för det är drygast.
Rensa avloppen, torka kaklet, handfat och toaletten, skitgörat men tar jag det nu så är det värsta borta, behöver man bara torka av lite lätt innan vi flyttar.
Det är 16 dagar kvar tills vi åker upp till Lindesberg och då ksa allt vara klart.
Vi kommer inte bo här mellan den 25e-1e så det är egentligen inte ås många dagar kvar endå.

Just det! vi letar hus i Lindesberg också =)
Vore kanon om vi hittade ett lite mindre hus =) Tommies farmor hade hittat ett för 300 000 men när Tommie ringde fastighetsbyrån så hade huset gått, men kontraktet var inte skrivits på än så OM det skulle knasa sig så skulle dom höra av sig =)

Nu ska jag fortsätta packa här =)


Heeej Sveejs

Rip pizza

Just det! Glömnde skriva!!

Jag har nog ätit min sista pizza nu, jag reagerade starkt på det. Fick skitont i magen och ja, inge bra för magen asså. Så det var nog min sista pizza så r.i.p på det!

En massa r.i.p idag... Jag kommer säkert på något mer sen ha ha xD


Ska dra ut nu..

Dressed for success! (Tommie har fått den på hjärnan för jag spelar den så mycket he he he he)
For your love, yeah yeah, yeah!

Vi kanske kommer bli husägare också men skriver inget förän vi vet mera =)

Rip

 Ha Ha! enda bilden jag hittade på vagnen just nu. Här är Lukas 1 år och någon månad, vagnen har dock sitt regnskydd på men vafan. Gamla bettan xD

R.i.p

Idag säger vi farväl till Lukas barnvagn, den har rullat sina sista metrar. Nu ligger den på bälinge sopstation, r.i.p vagnen. Den har verkligen varit värd varje krona med tanke på den hårda hanteringen ha ha ha

Ja idag då, vi åkte till tippen och slängde barnvagn, köksbord med 4 stolar, en byrå, 3 sopsäckar med gamla leksaker och annan skit och en garderob. Vi fick stressa lite men det gick kanon, vi hann med allt utom den jävla 120 sängen men det får vi ta nästa helg.
Nu i veckan ska vi plocka ut diskmaskinen och ställa tillbaka skåpet också. Tommie åker antagligen upp redan på fredag =( usch så tråkigt....
Kommer bli ensamt...


Jajja...


Efter tippen blev det maxi och öb. Köpte mat och sånt, 14 flyttlådor så ikväll blir det att packa.
Så fort vi kom hem så gick jag och Lukas ut så nu har vi varit ute i nästan 1 1/2 timme och nu sitter han i köket och äter youghurt och macka =)
Vi har ju försökt få honom sluta med vällingen men det är jättehemskt för han går runt och frågar hela tiden om han inte kan få välling så vi får låta honom ha det ett litet tag till.
Det blir nog lite mycket för honom nu med flytten så vi får låta honom vara med det, samma som med blöjorna. På dagis har han totalvägrat att gå på toa när dom frågar, alla andra barnen går men inte han. Han går in i ett annat rum och leker själv istället.
Men i onsdags hade han sagt till en av fröknarna att han ville gå på toa och det gjorde han så det var ett steg fram =)

Så fint väder det varit idag också =) Hoppas det håller i sig.

Nu ska jag ut och ta en cigg =)


Heeej Sveeejs

Pissväder

Jag har helt glömt bort att skriva, det har inte hänt så mycket, det är pissväder...
Jag tog med mig Luna ner på stan en sväng och sen hem och hämtade Tommie och Lukas så gick vi och handlade lite.
När vi kom hem åt vi lite mellanmål och sen tog jag med Lukas ut i 45 minuter eller nått till sandlådan.
Lukas är lite tråkigt för när man ska vara lite seriös och göra stora sandkakor så river han dom så fort dom är klara, så därför är det inte lika kul.
Nu har vi precis kollar på Narnia, den gick på tv. Lukas brydde sig inte så mycket utan bara gick runt med sitt tåg, Luna sov på mig haha.

Värsta lugna dagen här..

I morgon blir det la en sväng eller två till tippen.


Heeej Sveeejs!

Pissväder

Tråkigt väder.... Usch......


Tommie sover, Lukas och Luna är vakna. Luna sitter i sin gåstol och Lukas satt just med henne men hon spydde
Lukas:
- Mamma! mamma! kom! Luna äckligt tuttemat. När jag gick in och kollade så hade hon kräkt lite i gåstolen och det hade kommit på Lukas ena snuttefilt ha ha ha. Han hämtade papper och torkade och sa hela tiden "usch" och "tuttemat"
Han är så rolig, Luna har ju gått på ersättning i 2 månader nu ha ha ha ha.


Ska la gå ut och ta en cigg nu....


Heeej Sveejs

Fundersam

Lukas är på daigs, onsdag idag och då är det alla 2007:or som samlas och har "lektion"
Kollar på bilder, räknar och lär sig andra saker.
Tommie gick ner med honom i morse så jag slapp det <3

Inatt drömnde jag nått skumt.
Jag och Tommie åkte till Las palmas ha ha! Vi bodde i en skitfin lägenhet med stor glasbalkong. Det var jätteoligt och varmt och vi red på kameler xD
Så det första jag sa till honom i morse vad:
- Inatt var vi på Las palmas och drack öl och red på kameler. Han bara garvade.

För övrigt så är det pisstråkigt väder idag men vi får la gå ut och leka i sandlådan när Lukas kommit hem och har sovit middag. Det är ju bra sand att leka med när det är sånt här väder. I vanliga fall får vi gräva som tokar för att få bort den ljusa sanden som det inte går att göra sandkakor av.

Funderar också på vad man ska köpa till Lukas nu när han fyller år?? Nått förslag??
Det blir la som vanligt några nya bilar och sandlådeprylar. Jag funderar också på att köpa en extra tågbana så han får mer delar och ett extratåg, han älskar den han har men det är så lite delar och på dagis har dom mängder så dom bygger ju ofta STORA banor som dom kör runt med =)
Lego har han lite men det är inte lika kul som tåget, får se om det blir lite lego också.
En cykel tänkte vi på men han har redan en liten och en bobbycar så det blir för mycket med en till, nästa år är la mer lagom då han fyller 4.
Jag funderar också på att ha ett litet kalas här innan vi flyttar, han fyller den 10e och vi åker upp den 1e.
Det känns som om det blir för mycket att fira honom den 10e i Lindesberg för morsan, farsan och brorsan får ju köra 60 mil och vi kommer ju vara hos om mellan den 26e-1e så det är la lika bra att ta ett litet kalas där uppe.

Det är en del som läser men inga skriver, så skriv gärna en rad =D


Heeej Sveeejs

Tja fadderittan

Ett misslyckat försök på en rolig rubrik.

Efter att Lukas sovit tog jag med mig Luna bort till Lollo en sväng på kaffe och tjöt. Luna var jättesnäll tills en kvart innan vi skulle gå, då va hon skitsur men somnade så fort vi hade gått utanför huset för då fick hon ligga i vagnen..

Här är ett roligt klipp som jag la in nu ikväll ha ha ha ha



Luna är för rolig ha ha ha



Heeej Sveeejs

Trots!!! usch

Hämtade Lukas på daigs, som vanligt krånglade han lite och inte ville gå hem. Men hans bästa kompis Hampus skulle också hem kl 11.30 så efter att hans mamma kom så ville han följa med. Han trotsade heeeela vägen hem!!
Han skulle inte gå med, han skulle kolla på blommor överallt vilket han får göra men inte stå och hoppa på dom i en kvart eller så.
När vi skulle ta hissen så skulle han gå upp i trappan och då gömnde jag mig bakom postlådorna och stod heltyst, han satt och surade i trappan, efter några minuter så ropade han på mig men jag sa inget och stod stilla, då började han röra sig ner i trappan och bort emot hissen, jag stod tyst, då tryckte han på hissknappen och började smågråta lite, vände på sig och såg mig och då började han storböla!
Då förklarade jag för honom att han måste lyssna på vad man säger och inte springa bort för då kanske mamma försvinner på riktigt (asså om han springer bort i affären eller så för i ett trapphus är det inte så stor risk att han försvinner)
Han lugnade sig men började dumma sig i loftgången igen, då hämtade jag Tommie så fick han hämta Lukas.
När dom kom in så ville han ha hjälp att klä av sig men vi vägrade, är trött på hans - Kan inte snack..
Då spottade han på golvet och Tommie sa till han att torka, han vägrade och la sig på golvet, då började vi plocka ut leksaker ur hans rum, han vägade torka så nu står alla saker i garderoben. Han är så envis!!!!!

Han fick gå och lägga sig och sover nu så han var trött men det ursäktar inte att han spottade på golvet. Jag hatar att vara så emot honom för man känner sig så elak...
Han kommer ju inte lära sig annars men usch vad jobbigt det är, han vet att jag tycker så och kör med mig och jag veeet, jag är mesig men jag kan inte vara hård så emot honom..
När han gör nått fel så får man fixa det och jag förklarar varför och att man inte får göra så bla bla men hatar sånna här situationer..

När han vaknar så har han ju inga leksaker i sitt rum och kommer vara ledsen men han får tillbaka dom senare, det var ju en hel del grejer! jaja...

Ska äta nu....


Heeej Sveejs

Björkpollen

Nu är det som vanligt lite rörigt här.
Tommie har ringt nya hyresvärden och kollade om vi kunde få nycklarna lite tidigare så vi kan ställa in våra möbler lite tidigare för det strulade lite med förådet vi ska ställa sakerna till den 1e.
Det skulle i allafall gå bra om det funkade för tjejen som bodde där nu. Kändes lite dumt att ringa henne för hon skulle ju maila bilder till mig men har inte gjort det.
Hon sa att det kunde vara problem för henne för hon inte hade en ny lägenhet att flytta till..? Hmm? Hir tänker man då?
Hon hade i allafall försökt maila mig men hon hade fått svar ifrån MIN mail att det måste varit fel?? Tror att hon skrivit in min mail med @hotmail.con och inte hotmail.SE..
Hon hade ringt hyresvärden och fått Tommies mail så hon skulle maila honom idag så vi får hoppas att det kommer nu då..

Lukas är på dagis och jag ska snart ner och hämta honom.
Luna ligger i sängen och snackar för fullt =D Lill skrutten =) Hon rullar rullar och rullar som en tok hela tiden.

Jag känner av en massa av björkpollen nu också =( när man går ner till dagis och hem så hinner man bli töt i näsa och ögonen rinner lite =( Hoppas det går över fort i år.

Dett med flytten är drygt, plannera in dagarna och datum osv.
Tommie åker upp den 23e med hans farsa och möbler som vi inte vill ha i förådet, data och sånt. Jag kommer ha kvar min bärbara så jag kan sitta och skriva lite.
Sen kommer flyttgubbarna den 25e och hämtar resten och sen blir det att städa, städa och fixa städbesiktningen.
Det känns som om man bara väntar nu och laddar innför en dödvecka med jobb varje dag utan sömn... Skulle gärna börja nu men kan inte det än, måste vänta tills fredag för Tommie får sin a-kassa då.
Köpa flyttkartonger och kan börja packa och städa det värsta.


Nu ska jag kolla på vbå innan jag ska hämta hem Lukas...




Härlig verson av cascada =)



Heeej Sveejs

Utvecklingssamtal

Idag har det varit utvecklingssamtal på dagis med Lukas. Det gick bara fint =)
Han är som dom andra barnen och har sin treårstrots ha ha! Han är lite känslig dock när det inte går som han vill, då blir han jättearg och ledsen.
Så vi måste stötta honom mer i det, hans "kan inte" kör han med både hemma och på dagis.

När jag hade lämnat honom på dagis i morse skyndade jag hem för att se säsongsfinalen av depsterate housewives, FAN! det slutade jäkligt spännande! Jag kollar ju i förväg så jag ska inte skriva vad som händer men nu får man sitta på nålar tills dom kör igång nästa säsong =)

Lukas somnade nästan på en gång idag när vi kom hem ifrån dagis, när han vaknade så kom Lisa och Thea hit, då blev det fart på honom =)
Sen gick vi med Lisa och Thea till maxi för vi behövde handla, Lukas gick hela vägen dit och hem. Han skötte sig bra inne på maxi, bar korgen och så men när vi nästan var hemma så började han med sitt gnäll, ville bli buren och skulle inte alls göra som jag sa.
Lukas hängde med Tommie in i duschen så där är dom nu, Luna sitter i sin gåstol och jag lagar mat och skriver här. Ska se hur det går för den föresten...


Heeej Sveeejs

Helgen

Nu blir det en snabb uppdatering om helgen. Vi åkte till morsan och farsan igår eftermiddag och kom precis hem.
Det var sista gången vi var där innan vi flyttar, asså alla samtidigt.
Tommie åker ju upp helgen innan föratt ta emot möblerna och hämta ut nycklarna.
Dom kommer den 25e med flyttlstbilen så den dagen är Lukas på dagis hela dagen, när jag hämtar honom så ska vi hem till Lisa och sova där tills den 26e. Då blir det la heldag på dagis för Lukas då också, vi ska flyttstäda och sen försöka bli klara då och ha städbesiktningen den 27e eller 28e.
Jag bara få allt färdigt!

Så när vi var hos morsan så blev det en massa flyttsnack och sånt. Morsan ska antagligen köra upp oss till Lindesberg den 1e Juni, vi måste stanna till den 1e för Luna ska ha sin vaccination den 1e. Annars får vi stressa röven av oss i Linde för att få tag på bvc och en tid den 1e till henne.

Jag får skriva mer senare för jag hinner inte nu.

Det blev grill igår föresten, så jäkla gott!!! mums mums! tog 2 öl i går också =) första på lääääänge =)


Heeej Sveeejs

Är dom lika??

 Lukas 4 1/2 månad

  Luna 4 månader


 Luna 4 månader

 Lukas hos Anna


Lika eller???



Heeej Sveeejs

Lördag

God morgon!

En lugn kväll igår. Jag lagade vanilj/kanel plättar och vi hade lite fredagsmys med det framför tvn innan talang började. Till talang blev det lite chips och innan talang slutade så hade Lukas somnat i sin säng.
Shit va coolt på talang, han som kunde läsa tankar! helt sjukt! Men jag har lite svårt för sånna som ska sjunga hela tiden, sök idol för fan istället!
Lie mer trollkarlar och sånt det är coolt.

Nu idag har vi precis ätit frukost jag och Lukas, Luna fick ny blöja och en full flaska innan jag och Lukas åt. Hon fick ligga i sängen brevid en sovande Tommie ha ha! Hon låg där och tjoade och höll på så han vaknade efter en stund. Luna låter lite som en hamster nu när hon testar rösten xD
Sådär hjällt och högt, brandlarm kanske? ha ha ha ha ha

  Luna igår i sin gåstol


 Småfisarna i sängen i morse


Nu ska jag snart börja städa lite, ska upp till morsan och farsan idag =) Grilla ikväll tror jag =)

fredag

Dagen har gått fort... Dagis med Lukas men sen har vi vart inne, det blåser verkligen som fasen ute...


This is for Ickiz xD








Luna loves it =)






Heeej Sveejs

Älskade ungar <3<3

Lukas har varit så söt och snäll emot Luna nu ikväll =)
Det är första gången han velat ta med sig Luna runt och leka. Hon har suttit i gåstolen och han har dragit omkring henne och lekt. Dom stannade till då och då och tittade på varandra och skrattade =)
(Då suger det balle när batteriet i kameran är slut!!!)

Goa små ungar!! <3<3<3

Heeej Sveeejs

Torsdag

Erkänn att mina rubriker är bra ha ha ha!

Dagen började med att ringa dagis och säga att Lukas inte kom, viville vara hemma och leka nu när det är fint väder. Annars går Lukas till dagis, kommer hem, äter och sover bort eftermiddagen.
Vi gick ut till sandlådan runt 11 tiden och satt där i en timme typ, sen in och åt lite lunch, sen sov han och när han vakade gick vi ut igen, fast denna gången fick Luna hänga med för hon älskar att sova ute i vagnen.

Det var en massa stora killar som lekte vid rutshbanan och dom åkte fort, åkte baklänges och med huvudet före osv. Lukas var jätteimpad av dom stora grabbarna ha ha.
Dom sprang upp och ner och Lukas efter sig, men dom brydde sig inte så mycket.
Sen började dom reta en av sina polare för att han var mindre än dom,
- Du är mindre än oss, vi är 7 år och du bara 6 år, jädrans dig, jävla dig osv. Lukas tyckte att detta var himlans roligt så han bärjade skrika på den stackars lilla killen också, ha ha det lät så kul xD
Men dom blev ju kompisar igen hela högen efter några minuter, annars hade jag fått säga till för han blev ju lite ledsen.
Sen kom den en annan kille som var lika gammal som Lukas (några månader yngre) så dom blev ju kompisar, sen vägrade Lukas fälja med hem, jäkla trots! Men efter ne stund så gick det.

Nu sitter Lukas i duschen och Luna i gåstolen, hon har tagit sig en liten bit fram idag =) Hon är ju så liten och även om gåstolen är sänkt i botten så mår hon med tårna om hon sträcker sig.
Men nu växer hon på rätt bra =)

Ska ta lilla surfröken nu =)


Heeej Sveejs

bilder

Lite bilder ifrån idag


  Lukas slängde av sig tröjan, på med solbrillor och cyklade runt xD


  Jag ha ha ha

Lill-lördag idag då

Jag fick sovmorgon av Tommie idag =) Han gick upp med Lukas och lämnade honom på dagis.
Jag gick iväg med Luna till bvc lite efter kl 11. Den klumpen hade gjort ett jätteskutt i vikt =) Nu ligger hon över sin kurva den lille köttbullen.

När jag var där inne ringde det i min mobil som sjutton men jag ville inte svara när jag är där. När vi var klara så var det Emelie som hade ringt och smsat, hon va hemma hos mig och väntade med Lukas och Tommie. Hon hade köpt blommor i efterskott på min födelsedag =) <3

Hon skulle ner på stan senare på dagen och fika med några andra så Luna och jag hakade på henne =) Va faktiskt trevligt, en av dom är också en gammal "granne" som har en liten kille som är född i december så han och Luna kollade lite på varandra =P
Sen iväg och köpa ersättning, hem, iväg på stan och köpa snus till Tommie för det glömnde jag ju och sen hem. Nu funderar jag på vad jag ska fördriva dagen med i morgon..?
Det ska bli fint väder så jag tänkte gå ut och gå i alla fall =) Lika bra att passa på, kanske går till nolhaga eller nått, får se..

Nu ska jag äta nått för jag är döhungrig! Hade föresten gått ner 3 kg såg jag på bvc, Tommie sa att jag ser smalare ut i alla fall, tack =)



Heeej Sveejs!

Snart dags

Det börjar närma sig med flytten, ska faktiskt bli skönt att få det gjort nu.
Nästa steg är att köra till tippen och slänga allt vi har i förådet och det är en hel del! Ett köksbord med 4 stolar (som ja skruvat ner) en garderob, bokhylla, hallbyrå, 120 säng och en massa kartonger och småprylar.

Sen måste vi iväg och köpa flyttkartonger, denna gånger vill jag ha många! packa i många lådor, skit samma om det blir massa kläder och sånt i dom men det är bättre än en massa ikeapåsar eller småkartonger.
Jag måste röja ibland Lukas filmer också för det är så många han gjort sönder.
Ska bli kul att se nya lägenheten också =)

En annan sak som gör att det känns bra att flytta är att jag kommer kunna åka till Ickiz oftare =)
Vi hinner aldrig ses och det är så långt att åka varje gång, nu kommer det bara ta 1-2 timmar att ta sig till henne =) Blir roligt att se Liam mer och hur han växer, kul för Lukas och Luna ocksp =)
Lukas är lite kär i Steff, när vi var och badade med Ickiz och Liam så sprang Lukas fram och bara hoppade upp på henne och kramades, och då var det över ett halvår sen vi senast sågs ha ha.

Denna är till dig Ickiz xD

Vad hette skeppet, vilket jävla skepp?
Jag tyckte alltid att Stefan var knäpp.
En gammal flodabo,
Käka potatisgratäng ifrån bonum i gråbo.
Ta en öl i gräset vid dr snuggels pool.
Sitta ute på marsstrand och njuta av en stor sol.
Tommas hjärta tjejerna på pendeln ifrån stan.
En coca cola och kexchoklad hela dan.
Alla känner apan med apan känner ingen.

Tack Ickiz!
Man behöver bara ringa och säga att man är nere, så blir man på glatt humör efter en stund igen.
Någon som har gått igenom nästan samma saker så man förstår varandra.
Det behövs inte många ord.
Tänk att vi klarade det!! För det har vi ju gjort.

Roliga saker:
Sova på golvet med bara tidningar fungerar.
Spökhuset på liseberg ÄR fan läskigt!!
Att lyssna på Amy dimond i mörka skogen fungerar.
Vi passar inte in på metaltown ha ha ha ha
Min tålmodige vän.
Baiiba.
Ja men det är ju fantastiskt!


Nu skrattar jag så jag nästan pissar på mig ha ha ha ha ha ha ha!


Heej Sveejs





Dagis, stress och blodigt finger

Just det, försov mig i morse, sov till halv 8 och sen gick jag upp, Lukas sov fortfarande så jag tog en snabbdusch och när jag satte på kaffet så vaknade han. Vi segade oss verkligen idag, när klockan var halv 9 tog vi på oss kläder.
Lukas har dragit bort knoppen till sin garderob, pinnen som sitter där är lite vass, när jag hade öppnade garderoben¨så putte Lukas igen den så mitt pekfinger fick sig en rejäl reva, blodade som fasen =( aj aj aj..

Tog vagnen till dagis, orkar inte med Lukas treårstrots idag, eller när jag hämtar honom. Jag får ju inte lyfta honom, igår gjorde jag det endå och fy fan va det drog i stygnen mellan revbenen.

När han var lämnad fick jag skynda hem, ringa adressändring, sen hälsostudion och sen ringde Steff..

Nu sitter jag här så det har inte hunnit hända så mycket mer idag, Tommie och Luna fjantar runt här, Luna skrattar så gått =)

Nu ska jag ut och ta en cigg och sen blir det vbå innan jag ska hämta Lukas igen.

Heeej Sveejs

Årets bästa busringning!!


Trots!

Ljuva treårstrots! Usch vad jobbigt det är! Lukas retade mig till tusen på väg ner till dagis. I vanliga fall tar det 3 minuter att gå ner till dagis, idag tog det 35 min!
Det brukar gå jättebra när vi ska gå ner, han får springa lite som han vill på vägen, särskillt som idag när solen skiner så tycker jag det är okey att han gör det, men att han håller i handen när vi går över vägen.
Halva vägen gick bra men sen skulle han inte alls sköta sig, jag får ju inte lyfta honom på en vecka pga operationen, jag har fuskat med både han och Luna men känner ju det själv att jag ska vänta.
Nu skulle han springa ut på parkeringen, springa ifrån en och dumma sig.
Fan va arg jag var nere på dagis.. Han fick nog dåligt samvete när han märkte hur arg jag var på honom, han var snäll där nere och satt stilla när han på sig tofflorna...

Usch för treårstrots!!

Nu ligger Luna i allafall i babysittern och äter ersättning och är nöjd. Hon var skitglad i morse när jag bytte på henne =)
Hon är verkligen morgonglad =) Precis osm storebrorsan =)

Nää...
Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen, det är jättegott ute =) Vi såg en massa vitsippor, maskrosor, påskliljor och en massa blommor ute. Lukas älskar blommor!! Skulle plocka och lukta =)


Heeej Sveejs!

God kväll

Dagen lider emot sitt slut, jag är urtrött och ska nog uppsöka sängen snart.
Jag var ute med Lukas i solen och lekte på eftermiddagen, sandlådehäng med 3 gamla tanter som Lukas var blyg för ha ha.
I morgon blir det dagis för Lukas, nu har han inte varit där på en vecka så han längtar nog =)
Ska kolla med dom om utvecklingssamtalet, dom skulle lämna en bra tid för typ en månad sen, dom skulle bara snacka ihop sig med alla fröknar och så.. Lite sena tycker jag..

Sista föräldramötet som jag gick på var i september tror jag, och då kom det dit en kärring som snackade om barns utveckling, mestadels för barn i 5 årsåldern så jag fattade inte riktigt varför vi som har barn i 1-3 år skulle komma.. Men men, man lärde sig lite i alla fall.

Nu måste Lukas tagga ner sig lite, han är helt uppe i varv...
Han säger aj till mig hela tiden för jag bytte ut dom läskiga plåstrerna jag haft på magen, usch usch usch va läskigt!!
Jag öppnade en av dom 4 st igår kväll och kollade bara, men stängde fort igen ha ha.
Den i naveln var det, usch...
MEN kirurgen var ju snäll emot mig, han såg att jag hade en piercing så han la snittet neråt istället för uppåt he he.

Jag tog piercingen i naveln när jag var 13 så det har ju hängt med ett tag, aldrig läkt igen under graviditeterna och då har jag tagit ut den i vecka 35-30 innan magen blivit för stor och har ända fått i den efteråt.

Nu ska jag kolla klart på wipeout, Lukas älskar det för - Dom badar, hel tiden xD


Heeej Sveejs

Vackert väder

Äntligen lite fint väder =) Ska käka lite lunch snart och sen gå ut med Lukas så han får leka av sig, vi var ju inne hela dagen igår så det får bli en längre tripp ute idag =)

Han har precis hjälpt Tommie att skala potatis, han är så duktig. Vill alltid hjälpa till med precis ALLT! men det hör ju till åldern, en bra period xD bättre än när han bara ska trotsta, testa och hålla på med matvägran..
Man försöke förklara för honom att man inte kan äta pasta och kättfärssås varje dag men han hade säkert ätit det varje dag, helt galen i det.
När han var 1-2 år så accepterade han nästan allt imatväg men nu är han så petig! Han älskade lax, potatis, sås och mosade kokta grönsaker förut men det är ju "'äckligt" nu.
Han älskade kov och stroganoff, kasslergryta, kyclinggryta och allt.
Idag äter vi nått han accepterar i alla fall, fiskpinnar...

Det är så tråkigt när man ska göra matsedel och man får stryka bort allt typ, eller om man tar lassange till lunch så får man ta nått mer matigt till middag så Lukas får i sig mer. Vi är inne i falukorvsträsket lite, vi har 5-6 säkra kort jag jag mesar alltid ut för jag vill att Lukas ska få i sig och matsituationerna inte ska bli för jobbiga..
Det måste bli ändring på det nu. 
 Lukas äter ju frukt varje dag i alla fall..

Jaja, mycket snacka det blev om mat, kanske är för jag är lite hungrig =)

Ska hoppa i lite kläder och borsta håret =)

Heeej Sveejs

Stolt

Jag har orkat hålla mig vaken hela dagen! Stolt! Ända sen operationen har jag fått sova en timme eller mer på dagen föratt orka med.
Visst har jag varit trött och seg men inte gått och lagt mig =) Samma trötthet som när man är gravid i början typ ha ha.

Lukas sov middag rätt länge idag men det är ju helg så han slipper kl 20 regeln. Han var supernöjd när han vaknade och fick äta swartzwald tårta och kakor xD
Han fick en skål med några "tom & Jerry" kex av mig och ett glas saft, satte han sig framför tvn och ville kolla på musses klubbhus (dom går hela dagarna på playhouse disney och han tröttnar ALDRIG)
Efter en stund kom han med skålen med 3 st kakor kvar,
- Mamma.. Mätt....
Han är för rolig! ha ha ha! Sen sprang han runt och busade med Tommie i en timme säkert =P
Luna fick smaka på potatis nu ikväll, det gick bättre än jag väntat mig.

Hon hade lite problem med skeden men efter en liten stund kom hon på att man ska öppna munnen och sen sög hon i sig det som fanns på skeden, smackade om mumsade =)
Lukas tog det längre tid för han spottade ut nästan allt man gav honom, han va så tuttig när han var lite.

Lukas var mysig i morse för då satt vi och myste och tittade på nått julavsnitt med kalle och knattarna.

Men nu sover dom små, och jag ska käka lite.


(Tommie är sötast i världen, ha ha ha ha) En insider grej bara ha ha ha!

Heeej Sveej

Idag blir jag 24 och Luna 4 månader

Tack Lotta, Lisa och morsan för att ni kom förbi idag =)

Frukost på sängen och sen kom Lotta med lilla söta Arvid på fika. Lukas välte ut ett glas mjöl över henne och körde över hennes fot med sin cykel (om det vore nog så hade hon skadat foten dagen innan)
Lite pinsamt men Lukas är ju lite kär i Lotta, kärlek börjar med bråk? ha ha ha
Sen kom Lisa och morsan samtidigt och tog en kaffe och tjöta. Morsan åkte hem rätt fort för hon var så trött, hade jobbat natten tills i dag.
Lisa stannade längre, massa tjöt och det var riktigt skönt att få "snacka" lite nu eftersom jag varit i dvala sen operationen.

Igår gick jag ner till stan och sen bort till maxi för att handla och jag kände redan då att jag kanske "tog lite mycket" av min energi. Jag svettades och det snurrade i skallen så det var la lite för tidigt för att gå ut.
Mina satans ärr kliar som fan också!! usch... Blir galen snart, men det är nog mest tejpen som gör det.
Funderar på att ta bort plåstren i mån, då har jag ju gått med dom i 6 dagar så det ska la inte vara några problem, det läker ju fortare om det luftas.

Steff ringde också med sin skönsång xD
- Vad är det för en dag la la la! xD tack för det, mycket vackert <3 men då var ju morsan och Lisa här så det blev så snabbt samtal, försökt ringa dig Ickiz men du svarar inte!?? Hoppas du inte tog illa vid dig?

Lukas har precis vaknat nu också, Luna ligger i sin säng med sin flaska så hela eftermiddagen har varit så lugn =)
Tänk att Luna blir 4 månader idag!! Vart tar tiden vägen? Hon ska få fira den med att få smaka på lite potatis sen xD

 
Nu är jag helt slut..
Jag fattar inte varför!! Är inte van vid att vara såhär seg.. Jag vill ha tillbaka min ork nu! det har ju gått 6 dagar.

Funderar på att sova en timme eller nått.

Tack alla som grattat!! =)


Heeej Sveejs

RSS 2.0